Karin

8_foto467700ee4a39d.jpg

KARIN je raná konzumní salátová odrůda s velmi dobrou stolní hodnotou, kterou si zachovává i v jarních měsících.
Hlízy jsou oválné, vyrovnané tvarem i velikostí, očka mělká, dužnina sytě žlutá.
Odrůda KARIN má nadprůměrný obsah vitamínu C.

Původ:  Odrůda byla vyšlechtěna na šlechtitelské stanici Keřkov křížením
odrůd Rita x Hera, registrována v roce 1980.

Odolnost: rezistentní rakovině brambor biotypu 1 náchylná k háďátku bramborovému méně odolná plísni bramborové odolná virovým chorobám a strupovitosti

Stolní hodnota: varný typ BA
konzistence:pevná, vhodná pro výrobu hranolků, salátů

Užití:
Pro přímý konzum, na salát

Vegetační doba:6-7
Rychlost počátečního růstu:5
Výnos hlíz (ve skupině):6-7
Tvar hlíz:DOL
Barva slupky:Ž
Barva dužniny:6
Varný typ:BA

Odolnost:
háďátko bramborové: -
rakovina bramboru: 9
virové choroby: 7
plíseň bramborová - nať: 5
plísňová hniloba hlíz: 7
mokrá hniloba: 8
strupovitost hlíz: 8
mechanické poškození: 6